“Я повинен захищати свою Батьківщину!” Або одна історія військового з Менщини, який служить в зоні АТО. Фото. Відео


Сьогодні в мене була можливість побачитись і поспілкуватись з нашим земляком, військовим, що обороняє країну від окупантів, капітаном 2-го батальйону 5-ї танкової роти 1-го танкового взводу Володимиром Титарчуком. Він розповідав багато цікавого про своє життя та важкі будні на окупованій території.

IMG_3329

Володимир був поранений і лікувався в госпіталі, в зв’язку з цим він в 10-денній відпустці. Через три дні офіцер повернеться в зону бойових дій на сході.

Володимир Титарчук родом з Житомирської області, проживає в селі Майське Менського району, що біля села Ліски.

Закінчив два воєнні училища, за спеціальністю танкіст. Його батько і дід були військові, тому Володимир пішов по стопах своєї родини.

Володимир має досвід бойових дій в Чечні, в миротворчих операціях в Африці.

Коли в Україні розпочалася окупація сходу, не роздумуючи пішов на фронт.

Відчуття в мене біля цієї людини були неймовірні, якісь особливі. З однієї сторони гордість за наших військових, а з іншої – великий сум, що доводиться пережити цим хлопцям.

– Там молоді хлопці гинуть за Україну, а я професійний військовий з бойовим досвідом, буду сидіти вдома? Я повинен захищати Батьківщину, – розповідає офіцер Титарчук.

– Доводиться воювати в тяжких умовах, в спеку, але чого не зробиш заради батьківщини. Ще важко морально, адже місцеві жителі Донеччини сприймають нашу армію, як ворогів і буває, доносять на нас терористам.

Одна з причин, що сприяє цьому, це те, що бойовики одягають таку ж саму військову форму, як у нас, і чинять шкідливі дії щодо місцевих жителів та об’єктів, підставляючи таким чином українських солдатів.

Ми намагаємося придумувати різні додаткові розпізнавальні знаки, щоб можна була нас визначати, – продовжує Володимир Титарчук.

– Була така історія, коли до нас звернулась жіночка в сльозах, її 12-тилітню доньку згвалтували проросійські бойовики, жінка з дівчиною прийшли до нас по допомогу. Ми вклали закривавлену доньку на носилки і віднесли в медпункт для надання їй медичної допомоги, – з сумом говорить Володимир.

– Чим допомагає держава військовим? – ставлю запитання.

– Техніка є, стріляти чим, є. Постільне досі не видали, та й прати його ніде і ніколи. Не вистачає касок, броніжелетів, було б добре, якби були спальні мішки. З продуктами тяжкувато, бо пропадають в таку спеку. Зарплату виплачують із затримкою і менше обіцяного, – розказує капітан Титарчук.

– Яка зараз ситуація на Донбасі? – запитую у Володимира.

– Взагалі, зі сторони окупантів йде всіляка провокація для того, щоб ми відповіли бойовими діями в сторону території Росії, чого нам робити не можна, адже тоді розгорнеться повноцінна війна. Відстрілюватися в бік Росії нам не можна, підбивати російську авіацію на нашій території також не можна.

Наразі йде “зачистка” території Донбасу від терористів, – відповідає Володимир Титарчук.

Менська громада посприяла в наданні капітану Титарчуку броніжелета.

На фото капітан Володимир Титарчук з подарованим йому броніжелетом.

А ось відео-матеріал про військового Володимира Титарчука, про те, чому він воює за Україну (“Честь маю служити своїй Батьківщині”). В кадрі Володимир з’являється з перших секунд відео:


One Comment