“Прийде час – і вони прозріють”. 3 лютого Менщина прощалася із загиблим героєм Вадимом Жеребилом. Фото. Відео


Вчора, у вівторок Менщина провела в останню путь менянина, бійця добровольчого батальйону “Айдар” Вадима Жеребила, позивний “Діджей”. Вадим героїчно загинув під час виконання бойового завдання в місті Щастя.

https://www.youtube.com/watch?v=ctskRljbtTc

Безымянныйт

PjGkqJEYS_o

2 лютого у понеділок українці попрощалися із Вадимом та його побратимом Русланом Бобуровим на Майдані Незалежності.

Прощальна панахида пройшла в Свято-Троїцькій церкві в Мені. Попрощатися з Вадимом прийшло тисячі людей. Поховали бійця на Центральному кладовищі.

На цвинтарі відбувся короткий траурний мітинг, на якому виступили бійці-побратими Вадима, його класний керівник Людмила Данюк, завуч школи імені Шевченка Людмила Погребна, директор Волосківської школи Валерій Магула, міський голова Федір Фесюн.

Виступаючі казали про Вадима, що він був світлою, чуйною, життєрадісною людиною. Товариським, відвертим, щирим хлопцем, завжди патріотом своєї країни.

Побратим загиблого, айдарівець розповів, що Вадим завжди захищав спини своїх бійців. Навіть, коли його було тяжко поранено в ногу, він відмовився від госпіталізації сказавши, що доки він може йти, він буде воювати.

Тих, хто уникає військової служби, Вадим не засуджував, а тільки говорив: “Вони ще просто несвідомі, вони до цього ще не доросли. Прийде час – і вони прозріють”.

Вадим Жеребило народився 10 жовтня 1993 року в Мені. Спочатку навчався в школі-гімназії, останні три роки ходив до школи імені Шевченка.

У 2009 році вступив до Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, після закінчення якого навчався в Київському національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут».

Навчання у виші перервав у зв’язку з подіями на Майдані – з першого дня був активним учасником Революції Гідності.

З початком військових подій на сході України пішов у лави добровольчого батальйону «Айдар», в якому ніс службу до останнього дня. В ході служби отримав тяжке поранення, але від госпіталізації відмовився.

Загинув 31 січня 2015 року внаслідок розриву снаряду зенітно-ракетної установки ворога під час виконання бойового завдання у антитерористичній операції (м. Щастя, район ТЕЦ).

Вічна пам’ять!

Фото та відео http://nslovo.com/


0 Comments